Publicitat
Publicitat

Trias confia que Barcelona rebi fons de la UE per a ciutats intel·ligents

La ciutat organitzarà els pròxims dies 15 i 16 una reunió de 35 ciutats i 30 empreses europees sobre aquest tema

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat aquest dilluns la seva confiança en què la ciutat pugui beneficiar-se de les ajudes que donarà la Unió Europea a partir de l'any vinent dins de l''Smart Cities' (ciutats intel·ligents), un programa destinat a impulsar les energies renovables, el transport sostenible i la tecnologia.

Trias ha manifestat aquesta aspiració després de participar en una conferència sobre el futur del programa, un esdeveniment organitzat avui a Brussel·les on també han participat diversos comissaris europeus, a més de representants d'altres ciutats i empreses de la UE. El 2013, la UE destinarà 365 milions d'euros a finançar projectes de transport, noves tecnologies i energia, en col·laboració amb les autoritats locals, amb la finalitat d'"estimular el desenvolupament tecnològic i crear ciutats més intel·ligents", segons que ha dit la responsable de l'Agenda Digital de la Comissió, Neelie Kroes, en presentar la iniciativa.

En declaracions a l'agència Efe, Trias s'ha mostrat "molt satisfet d'haver estat convidat" juntament amb d'altres ciutats i companyies de la UE que actuen com a "assessores" d'aquesta iniciativa, i ha dit que Barcelona"fa temps que fa l'aposta d'Smart City".

En ser preguntat sobre la possibilitat de rebre part d'aquests fons comunitaris l'any que ve, l'alcalde ha afirmat que "gairebé tots els projectes" que es desenvolupen actualment a la ciutat "van lligats a aquesta cultura a nivell d'urbanisme, habitatge o medi ambient".

D'entre totes les iniciatives que Barcelona té en marxa i que s'ajusten a la filosofia d' 'Smart Cities', Trias ha destacat l'aposta de la ciutat per convertir-se " en la capital dels telèfons mòbils", oferint un ampli elenc de serveis a través d'aquests dispositius. També ha esmentat projectes de transport com la renovació del port de Barcelona , que estarà "totalment informatitzat".

Abans que la UE comenci a finançar projectes d'aquest tipus l'any que ve, caldrà definir "com i per què es donen les ajudes", ha dit Trias, qui s'ha mostrat partidari que els fons es destinin a "projectes extrapolables a altres ciutats".
Barcelona col·laborarà en la definició d'aquestes línies generals i protocols per a les iniciatives 'Smart Cities', organitzant els pròxims dies 15 i 16 una reunió de 35 ciutats i 30 empreses europees sobre aquest tema.

Trias també planeja organitzar un altre congrés de 'Smart Cities' al novembre, amb la finalitat que "entre totes les ciutats s'aclareixin les línies clares a seguir", ha conclòs.

El programa "Ciutats i comunitats intel·ligents" es va posar en marxa el 2012, amb un pressupost inicial de 81 milions d'euros i destinat únicament els sectors del transport i l'energia, mentre que per a 2013 s'han pressupostat 365 milions, que cobriran els dos citats sectors més el de noves tecnologies.

Ens han dit adeu

Més continguts de