Societat 29/03/2012

Trias: "Barcelona no pot ser una ciutat que fa por"

L'alcalde de Barcelona assegura que l'Ajuntament es personarà contra tots els detinguts en els aldarulls d'aquest dijous al centre de la ciutat i demana a l'Estat canvis normatius per perseguir-los

Maria Ortega
2 min

Barcelona"Barcelona no pot ser una ciutat que fa por", ha lamentat l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, en relació als fets violents que s'han produït durant el dia d'avui en les manifestacions alternatives contra la reforma laboral. Trias ha assegurat que aquest tipus d'aldarulls són un problema que cal afrontar de forma immediata, que la ciutat "no pot permetre".

Ha explicat que els violents han actuat "de forma organitzada i coordinada" amb l'objectiu de "generar els màxims aldarulls" i que són els mateixos que "aprofiten qualsevol circumstància" per infiltrar-se i posar en perill la ciutadania, els cossos de seguretat i el patrimoni públic. És un problema que "hem d'eradicar", ha sentenciat, després de concretar que s'han incendiat 225 contenidors i "comerços sencers".

L'alcalde ha informat que la Guàrdia Urbana ha fet 12 detencions (dos menors d'edat) i els Mossos d'Esquadra 21 més. Tot i així ha remarcat que continuaran treballant per identificar i detenir totes les persones que han participat en els aldarulls. En aquest sentit, ha assegurat que l'Ajuntament es personarà contra tots els detinguts i imputats. Ha explicat, però, que calen canvis normatius per perseguir aquest tipus de delictes i que és un tema que posarà sobre la taula del ministeri de Justícia. Ha lamentat que en aquests casos "es veu de forma molt clara" qui són els infractors i que "no pot ser" que, si se'ls deté, tornin a ser "al carrer en poc temps". També ha demanat la complicitat de tots els grups polítics per ser "estrictes en la condemna de la violència".

Trias ha assegurat que aquesta violència mou "poca gent", però afecta "tota la ciutat" i en "malmet la imatge" i que per això com a Ajuntament han de donar una resposta "ferma".

stats