Trias defensa que és legal pagar el lloguer del Banc Expropiat

L'exalcalde assegura que era l'"opció menys dolenta" si es volia vetllar per l'interès general

"Tècnicament i jurídicament impecable". Així ha definit l' exalcalde de Barcelona Xavier Trias la decisió de pagar el lloguer del Banc Expropiat durant un any, després que la Fiscalia hagi obert una investigació per presumpte delicte de malversació. Trias ha defensat que la decisió "pot no agradar" però que era una opció "ajustada a dret" i que es va prendre per defensar "l'interès general". "Era la solució menys dolenta, no era per beneficiar els okupes, sinó per evitar que es desencadenés un conflicte greu", ha defensat Trias, que ha considerat que Fiscalia podria haver actuat fa mesos.

Trias ha lamentat la situació " d'aldarulls constants" que s'estan vivint i ha anunciat que ha enviat una carta a l' alcaldessa Ada Colau per oferir-li el seu suport. "Crec que hem d'estar units per defensar la tranquil·litat de la ciutat", ha apuntat. No obstant això, l'exalcalde ha criticat "el plantejament del nou govern" i ha posat en dubte que hagi "trobat interlocució amb els ocupants".

Un centre amb "simpaties okupes" de tot Barcelona

A l'hora de pagar el lloguer durant el 2015, Trias ha assegurat que van valorar la "baixa incidència de queixes veïnals", la "bona integració al teixit associatiu del barri" i que tots els informes apuntaven que si es produïa un desallotjament "seria conflictiu". "Es tractava d'un centre emblemàtic que generava simpaties als cercles okupes de tot Barcelona", ha apuntat.

L'exalcalde ha justificat el pagament per "donar-nos temps per mediar" i ha assegurat que es va fer amb tots els "informes jurídics corresponents". "No es tracta de beneficiar els ocupants, sinó de posar al davant l'interès general de la ciutat en un possible conflicte greu", ha insistit. En aquest sentit, ha assegurat que era "una fórmula provisional i limitada en el temps".

La Fiscalia ha obert una investigació a l' exalcalde de Barcelona Xavier Trias (CiU) per un presumpte delicte de malversació, per haver estat pagant durant un any el lloguer del Banc Expropiat de Gràcia amb fons municipals.