Publicitat
Publicitat

Trias buscarà inversors a la Xina durant una setmana

L'alcalde de Barcelona viatja acompanyat d'una delegació formada, entre altres, pel delegat del Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet, o el president del Port, Sixte Cambra

L'alcalde de Barcelona , Xavier Trias, inicia demà un viatge institucional de set dies a la Xina en una missió de promoció econòmica i captació de noves inversions per a la capital catalana i l'àrea metropolitana, segons ha informat aquest dilluns el consistori. Entre els membres de la delegació que acompanya l'alcalde destaquen el delegat del Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet; el president del Port de Barcelona , Sixte Cambra; el director general de Fira, Agustín Cordón; la directora del Saló Internacional de la Logística, Blanca Sorigué; el director de Barcelona Regional, Willy Muller, i el director de l'Àrea d'Internacionalització Empresarial de la Cambra de comerç de Barcelona , Josep Maria Cervera.

Només un altre membre del consistori acompanya Trias en aquest viatge: el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ja que els presidents de tots els grups municipals han declinat la invitació que els havia fet arribar. En aquests set dies, la delegació institucional visitarà les ciutats de Xangai, Pequín, Shenzhen i Hong Kong, i l'alcalde de Barcelona es reunirà formalment amb les màximes autoritats de les quatre ciutats.

Trias mantindrà reunions de treball amb els representants de grans empreses i corporacions industrials xineses, entre les quals destaquen Hutchinson, Huawei i China Rail Way, i amb grups de grans inversors en disposició de centrar la seva activitat a Catalunya.

La delegació aterrarà demà dimecres a Xangai, ciutat agermanada amb Barcelona. Allà, Xavier Trias es reunirà amb l'alcalde Han Zheng, visitarà l'empresa aeronàutica COMAC, que té capital català, i la CEIBS (China European International Business School), l'escola de negocis més important de la Xina.

També mantindrà una reunió amb més de trenta empresaris xinesos interessats a invertir a Barcelona i la seva àrea metropolitana, i una altra amb empresaris catalans i espanyols amb interessos a la zona.

Divendres, Trias serà a Pequín, i participarà a la cerimònia d'inauguració de la Fundació Samaranch, una institució sense ànim de lucre impulsada a la Xina per la família del que va ser president del Comitè Olímpic Internacional. L'alcalde ha assenyalat aquesta cita a Pequín com un dels moments més importants del viatge.

També a Pequín, Xavier Trias i la delegació barcelonina es reuniran amb representants de l'empresa estatal
China Certification & Inspection Group (CCIC), de l'Industrial & Commercial Bank off China (ICBC) i de China Railway Construction Corporation (CRCC).

Dissabte, la delegació es traslladarà a Hong Kong, on Trias mantindrà una reunió amb els màxims representants de Hutchinson, la gran companyia que ha impulsat la construcció del nou moll TERCAT al port de Barcelona. Durant el cap de setmana, la delegació barcelonina mantindrà contactes més informals amb grups d'inversors i empresaris catalans instal·lats a Hong Kong.

Ja dilluns, l'alcalde es trasllada a la ciutat de Shenzhen, la capital xinesa de les noves tecnologies, per visitar la seu de l'empresa de telefonia mòbil Huawei i la companyia d'automoció BYD, que destaca en el desenvolupament de vehicles elèctrics i híbrids.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de