Societat 11/07/2012

Trias contraposa la marca "d'èxit" de Barcelona a la imatge de crisi de l'Estat

L'alcalde reitera en l'inici del seu viatge a la Xina que la capital catalana pot esdevenir una "punta de llança" per a la recuperació econòmica

Acn
2 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha volgut posar de manifest les potencialitats que presenta la capital catalana en la primera jornada del seu viatge a la Xina. En la primera parada del 'tour', Trias ha recalat a Xangai, on s'ha reunit amb empresaris catalans que fan negoci en aquesta ciutat. Davant d'aquest auditori, Trias ha contraposat la marca d'"èxit" de Barcelona a la imatge de crisi que s'associa a l'estat espanyol.

En aquest sentit, l'alcalde ha reiterat que la capital catalana pot esdevenir una "punta de llança" per a la recuperació econòmica. Per superar el llast de la situació actual, Trias ha apostat per demostrar que Barcelona és seriosa i que compleix els seus compromisos. Xangai ha estat la primera parada del viatge oficial de Trias per la Xina, que té com a objectiu captar inversions del gegant asiàtic perquè vagin a parar a Barcelona. En aquesta primera jornada, l'alcalde ha assistit a un sopar amb empresaris catalans que resideixen a la ciutat per motius de negoci. Davant d'ells, Trias ha presentat els eixos bàsics del viatge, que passen sobretot per consolidar la marca Barcelona a la Xina.

En declaracions posteriors davant els mitjans de comunicació que el segueixen en el seu viatge, l'alcalde ha reconegut que, a l'estranger, tothom associa l'estat espanyol amb la crisi. En canvi, ha afegit, la ciutat de Barcelona s'associa a l'"èxit". Tot i no voler convertir la qüestió, ha dit, en una guerra de marques, Trias ha contraposat la de la capital catalana a la de l'Estat.

Per superar el llast que pot representar la situació econòmica espanyola, el batlle ha defensat que el consistori de Barcelona ha de demostrar que és seriós i que compleix els seus compromisos. També ha de treballar per fomentar l'esperit emprenedor, ha afegit, i per facilitar el desenvolupament de sectors estratègics com ara el turisme. En aquest sentit, ha comentat que Barcelona encara no ha sabut aprofitar la potència que pot suposar el turisme xinès. S'ha posat els deures de treballar per agilitzar la concessió de visats per a turistes d'aquest país.

El viatge ha de servir, segons Trias, per generar interès entre possibles inversors xinesos. Entre altres empreses, l'alcalde es reunirà amb Hutchinson, responsable d'una important inversió al port de Barcelona, que han vist com, en canvi, el govern espanyol no ha acabat els accessos definitius a aquesta infraestructura. L'alcalde de Barcelona ha plantejat com a possible solució que la mateixa empresa –que té una divisió ferroviària– pugui contribuir a la construcció dels accessos.

En realitat, aquest ha estat el segon acte de Trias a Xangai. Només aterrar el seu avió, l'alcalde de Barcelona ha visitat l'escola de negocis CEIBS, un projecte d'Europa i la Xina en el qual té un paper fonamental l'escola de negocis Iese. Trias ha recorregut les instal·lacions de CEIBS acompanyat pels responsables del centre, així com pels responsables del consolat espanyol a la ciutat, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Antoni Vives, i el delegat de l'Estat a la Zona Franca, Jordi Cornet.

stats