Societat 02/07/2012

Trias: "Qui es cregui que Adelson ens traurà de la crisi està a la lluna"

L'alcalde de Barcelona assegura que Eurovegas pot ser un "complement" per a l'economia del país, però no una solució màgica

Ara
2 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha repassat aquest dilluns en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya de Barcelona l'actualitat de la ciutat, un any després de la seva presa de possessió. Trias s'ha referit al projecte d'Eurovegas i ha assegurat que el magnat nord-americà Sheldon Adelson "no deu ser tonto" i que, per tant, en l'elecció entre Barcelona i Madrid es decantarà per la capital catalana. "Qui es cregui que Adelson ens traurà de la crisi, viu a la lluna", ha alertat l'alcalde, però ha assegurat que el projecte és "un complement" per a l'economia del país.

Trias, com ja va fer fa uns dies a la conferència de balanç que va pronunciar a l'escola de negocis IESE, ha advertit que el macrcomplex no es pot instal·lar al delta del Llobregat al preu que sigui. "Hi ha coses que Adelson no pot exigir i que no farà", ha explicat. I ha posat com exemple els fet que els nens no puguin entrar als casinos.

"No som a Amèrica, som a Barcelona, i això és Europa", ha advertit l'alcalde. Tot seguit ha concretat que "tenim conceptes diferents del que ha de ser la ciutat del benestar". Trias, però, ha destacat la importància d'estudiar l'oferta d'Adelson i de no dir d'entrada que "de cap de les maneres", i ha remarcat que Eurovegas pot ser una bona eina per reduir l'atur, que és "el nostre problema més gros".

Trias també ha parlat d'altres projectes destacats de la ciutat, com ara la reforma de la plaça de les Glòries, i s'ha mostrat convençut que "serà un èxit". L'alcalde ha explicat que ja s'ha obert un concurs internacional d'idees per a aquest projecte. Ha criticat, però, que fins ara les Glòries han estat "un exemple d'urbanisme mal fet" i ha puntualitzat que "serà difícil" reconduir la situació.

Sobre les crítiques rebudes aquests dies per part de l'oposició que l'acusa de falta de model de ciutat, l'alcalde ha assegurat que el seu model es basa en "com viu la gent" i que això dóna resultats a anys vista. També ha explicat que si no hi ha canvis importants, no complirà la promesa electoral de deixar circular les motos pel carril bus, perquè els informes ho han desaconsellat.

stats