Societat 15/01/2012

Trias defensa els ajustos de TMB però obre la porta a correccions

Aquest cap de setmana han entrat en vigor les restriccions en algunes línies d'autobus

Acn
2 min

L'alcalde de Barcelona, Xaviert Trias, ha defensat aquest diumenge els ajustos que comença a portar a terme TMB aquest cap de setmana en algunes línies d'autobús, però alhora ha obert la porta a fer alguna correcció per perjudicar el mínim els usuaris. "És possible que es prenguin decisions i després veiem que hi ha petites coses que es poden corregir o millorar", ha reconegut. Trias no ha descartat fer algun allargament puntual d'alguna línia, per posar un exemple, però ha insistit que en qualsevol dels casos "els números han de quadrar". Ha recordat que TMB perdia cada any 80 MEUR, i si això continuava així, "s'enfonsaria una empresa molt important" per a Barcelona.

En declaracions abans de participar en la Festa dels Tres Tombs de Sant Andreu, Trias ha deixat clar que és una "vergonya" que la gent decideixi 'colar-se' als autobusos. Al seu parer, l'usuari té "tot el dret a protestar", però també s'ha de tenir "sentit comú".

En aquest punt, ha recordat que TMB perdia cada any 90 MEUR, i continuar així hagués significat "enfonsar" una empresa molt important per a la ciutat. Trias ha justificat d'aquesta forma els ajustos que es comencen a fer aquest cap de setmana en algunes línies d'autobús.

Això sí, ha reconegut que es possible que ara es prenguin decisions que després podem modificar-se per perjudicar el menys possible. "Però els números han de quadrar", ha insistit.

Ha apuntat que a vegades l'estadística diu que un servei el fa servir poca gent però després la protesta ciutadana és molt gran i cal veure si les xifres estan equivocades. "S'han de buscar solucions, si s'ha de fer algun allargament puntual d'alguna línia, però el no pel no és un disbarat", ha conclòs.

stats