Publicitat
Publicitat

Trias demanarà a Rajoy que aposti per l'àrea metropolitana de Barcelona

L'alcalde de la capital catalana es reuneix aquest dimecres amb el president del govern espanyol per abordar temes com la inversió en infraestructures o el finançament del transport metropolità

L'alcalde de Barcelona , Xavier Trias, demanarà al president del govern, Mariano Rajoy, que el govern espanyol aposti per l'àrea metropolitana de Barcelona (AMB) com a punta de llança per sortir de la crisi. Ho farà a la reunió que mantindran demà a Madrid. Així ho han avançat a l'agència Efe fonts municipals, que han informat que Trias (CiU), que presideix l'AMB, acudirà a la Moncloa acompanyat del vicepresident de la institució metropolitana i alcalde de Cornellà (Baix Llobregat), Antonio Balmón (PSC), per presentar aquesta nova organització de la conurbació urbana que formen Barcelona i 35 municipis més del seu entorn més pròxims.

Xavier Trias espera tractar nombroses qüestions amb Mariano Rajoy i, en principi, no n'hi ha cap de prioritària encara que sí que hi ha moltes qüestions pendents, segons les mateixes fonts. Rajoy ja va rebre el passat 13 d'abril l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, la qual li va expressar el seu suport a les reformes empreses pel govern espanyol per sortir de la crisi, aparcant per ara qualsevol exigència cap a l'Estat que suposés posar en risc la recuperació.

Demà, entre les qüestions a tractar per part de l'alcalde hi haurà les inversions de l'Estat en infraestructures –accessos al port, aeroport i corredor mediterrani–, el finançament del transport metropolità i la dels mateixos ajuntaments. Des que a l'abril passat es va donar a conèixer l'esborrany dels pressupostos generals de l'Estat per a 2012, l'alcalde de Barcelona s'ha entrevistat amb els ministres d'Hisenda, Foment, Interior i Justícia per aconseguir que aquests siguin modificats.

Més continguts de