Societat 06/09/2011

Trias adverteix que el Consorci d'Educació de Barcelona no farà cas del TSJC

ERC presenta una moció de suport a la immersió lingüística que CiU s'inclina a recolzar en el pròxim ple del 30 de setembre

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que l'Ajuntament "no permetrà l'alteració" del model lingüístic vigent a l'escola per "posicions intransigents i minoritàries" i alhora ha mostrat el seu "total desacord" amb la decisió del TSJC. L'alcalde ha fet una crida a les entitats a sortir en defensa del model, un sistema que per a l'alcalde ha estat clau en la cohesió social del país. "L'Ajuntament de Barcelona, a través del Consorci d'Educació, garantirà la continuïtat del sistema lingüístic en el conjunt de les escoles de la ciutat i no permetrà l'alteració del model pedagògic", ha dit. En una declaració institucional a la Sala Lluís Companys de l'Ajuntament de Barcelona, Trias ha rebutjat aquest dimarts la decisió del TSJC que qüestiona un model "que durant els darrers trenta anys ha estat un dels més importats pilars per a la cohesió social al país" i que ha impedit "una esquerda" en la societat per raó de llengua.

La declaració institucional de l'alcalde de Barcelona s'ha produït poques hores després que el president del grup municipal d'Units per Barcelona-Esquerra, Jordi Portabella, presentés ahir una moció de suport al model d'ensenyament lingüístic català "amb la voluntat de ser assumida com a declaració institucional", segons han apuntat fonts republicanes, i que CiU ja s'ha inclinat per votar a favor en el pròxim ple del 30 de setembre.

stats