SOCIETAT
Societat 01/06/2012

Trias assegura que la sentència del TSJC "no canviarà les coses" a l'Ajuntament

L'alcalde de Barcelona apunta que s'haurà d'acabar canviant la Constitució "perquè la voluntat del poble català sigui respectada en la seva totalitat"

Ara
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat que la sentència del TSJC que anul·la la llengua catalana com a preferent al consistori de la capital catalana "no canviarà les coses". En una entrevista a Ràdio Barcelona, Trias ha afegit que els aspectes modificats per la sentència "afecten molt poc", ja que s'elimina el concepte de caràcter preferent, però el català seguirà sent la llengua oficial. Trias creu que la part "negativa" de la sentència és que demostra que l'Estatut té punts "declarats inconstitucionals" i, per tant, hi ha un problema- "Algunes coses no caben a la Constitució i l'haurem de canviar perquè la voluntat del poble català sigui respectada totalment", ha afirmat. Trias ha recordat que el que demana la sentència –que es passi al castellà si el ciutadà no entén el català– s'ha fet "sempre" al consistori. "No tinc problemes ni protestes", ha afegit Trias.

Pel que fa a la sentència també del TSJC que reconeix a quatre famílies més el dret que els seus fills tinguin el castellà com a llengua vehicular a l'escola, l'alcalde considera que no posa en perill la immersió. "Quatre famílies no són un problema", ha dit l'alcalde, que ha reiterat que el problema de fons és que l'Estatut tingui punts declarats inconstitucionals.

stats