Publicitat
Publicitat

Trias demana a la societat civil que influeixi per corregir els pressupostos

L'alcalde de Barcelona demana col·laboració als grups polítics i la ciutadania per "reclamar el que la ciutat necessita"

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias , ha demanat a la societat civil catalana que "influeixi" per corregir els pressupostos generals de l'Estat per al 2012 de manera que "responguin als interessos de la ciutat de Barcelona". Ho ha fet en una conferència al Cercle d'Economia, on ha demanat als grups polítics i a la societat que "sense buscar confrontacions que ens portin a bogeries" tinguin "l'actitud clara de reclamar el que necessita la ciutat".

L'alcalde ha destacat que cal fer notar que Barcelona és la ciutat amb "més capacitat per sortir de la crisi" i no pot ser castigada per haver fet els deures. Ha anunciat també que dimarts que ve es reunirà amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per reiterar-li que "la primera prioritat" per a Barcelona són els accessos al port i l'aeroport, i que les partides previstes en el pressupost no són suficients.

"Cal buscar maneres d'entendre'ns", ha assenyalat l'alcalde de Barcelona, que s'ha mostrat disposat que algunes d'aquestes inversions es facin amb un sistema de col·laboració público-privada, si aquesta es compleix.

Trias vol explicar a Pastor que cal canviar els pressupostos perquè amb la inversió d'1,5 milions d'euros a Rodalies "no anem enlloc" i que no es pot fer un pla de sanejament del transport a Barcelona si l'Estat baixa un 50% la seva aportació, com preveu el projecte de pressupostos.

També ha dit que vol fer-li notar que en el projecte de pressupostos "no es visualitza de cap manera el corredor mediterrani", cosa que, segons l'alcalde de Barcelona, li demanen tots els grans inversors amb els quals s'entrevista i que està convençut que "l'Estat vol fer".

A més, ha explicat que tornarà a demanar a la ministra que s'aposti per Barcelona com a motor per sortir de la crisi i tingui en compte la previsió municipal d'invertir 1.900 milions en els pròxims quatre anys.Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de