Publicitat
Publicitat

El Tribunal de Comptes espanyol investiga presumptes irregularitats de l'ACA en el transvasament del Segre

L'obra no es va arribar a fer a causa de l'episodi de sequera

El Tribunal de Comptes espanyol investiga les presumptes irregularitats comeses per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en la planificació del transvasament del Segre, que era una obra per pal·liar la sequera que va afectar Catalunya fa quatre anys. La Generalitat va detectar que havien encarregat obres a dit i sense esperar el vistiplau de l'administració central, que finalment va denegar l'autorització per tirar endavant l'obra. Segons informa Catalunya Ràdio, el Tribunal ha demanat a la Generalitat la traducció al castellà de tota la documentació del cas. En canvi, a Catalunya la fiscalia ha arxivat el cas. L'obra no es va arribar a fer perquè va passar l'episodi de sequera del 2007 i 2008.

Els fets es remunten els anys 2007 i 2008, quan l'ACA va planificar el transvasament d'aigua del riu Segre al Llobregat per proveir la zona de Barcelona de més cabal en època de sequera. Segons un informe de la Generalitat, l'ACA va encarregar l'obra a dit a diverses empreses sense esperar a l'autorització de l'administració central, un pas imprescindible per realitzar l'obra.

Segons l'emissora, el Ministeri de Medi Ambient va denegar l'autorització, però les empreses ja havien fet feines preparatòries i havien comprat material per valor superior als 24 milions d'euros, sense la documentació contractual corresponent. Bona part d'aquest material, sobretot les canonades, no es va fer servir mai i està escampat per diversos emplaçaments del país.

La Fiscalia de Barcelona també ha investigat el cas, però a diferència del Tribunal de Comptes, ha arxivat el cas perquè no aprecia infracció penal per part de l'ens. Les irregularitats les va detectar la intervenció General de la Generalitat, que ho va posar en coneixement de la fiscalia i la Sindicatura de Comptes.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de