Publicitat
Publicitat

Troben a la Xina restes d’un homínid desconegut fins ara

Es tracta de quatre individus que barregen trets moderns i arcaics als quals han batejat com a 'homes dels cérvols vermells'

Investigadors australians i xinesos han trobat restes fòssils de quatre individus d’una nova espècie humana que va viure a la Xina entre 11.500 i 14.500 anys enrere. Els científics han trobat restes de dents i cranis a dues coves del sud-est del país asiàtic, a Maludong i Longlin. Aquesta nova espècie barreja característiques morfològiques arcaiques i modernes. El front s’aproparia als neandertals, la cara es força curta i la mandíbula, sortida.

De moment, els han batejat com a 'homes dels cérvols vermells', ja que han deduït que els caçaven. “Aquestes restes fòssils podrien ser d’una espècie no coneguda fins ara, que hauria sobreviscut fins al final de l’era del gel, fa uns 11.000 anys”, explica Darren Curnoe, de la Universitat de Nova Gal·les. “També podrien representar una migració molt primerenca d’humans moderns fora de l’Àfrica, encara que sigui una població que potser no va deixar llegat genètic”, explica Curnoe. Una dada rellevant és que mai s’havien trobat en aquesta zona fòssils humans de menys de 100.000 anys.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de