Publicitat
Publicitat

Turisme

La temporada d'esquí tanca amb xifres similars a les de l'any passat

Les estacions andorranes han registrat un lleuger descens d'esquiadors. Baqueira Beret, en canvi, ha tingut una afluència de 776.274 esquiadors al llarg de 149 dies

L'estació d'esquí de Baqueira Beret ha tancat una de les temporades més llargues de la seva història -149 dies d'explotació- amb una afluència de 776.274 esquiadors, un 1% més respecte a la temporada anterior. Les dades fetes públiques avui confirmen que els períodes de vacances del Pont de la Puríssima, Nadal, Cap d'Any i Reis van ser, com és habitual, els de major afluència d'esquiadors. Segons l'estació, a l'abril la climatologia ha estat molt adversa i les temperatures anormalment elevades han fet tancar les portes de l'estació el 24 d'abril.

Pel que fa a les estacions d'esquí andorranes, que van tancar dilluns la temporada d'hivern, van rebre un total de 2,2 milions d'esquiadors, el que suposa un 3% menys que l'any passat, quan es va superar la barrera dels 2,3 milions de forfets. Des de Grandvalira i Vallnord es va destacar que les altes temperatures registrades en aquesta recta final de la temporada i l'ambient de crisi han afectat negativament la venda de forfets. 

Si es desgranen les xifres per estacions, Grandvalira, el domini que gestiona els sectors de Soldeu-El Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig, ha venut aquest hivern 1,47 milions dies d'esquí, uns 25.000 menys que durant la temporada 2009-2010. Vallnord, amb Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís, ha registrat 755.000 dies d'esquí des de l'inici de l'hivern, uns 40.000 menys l'anterior.

L'estació ha indicat que el mercat espanyol, "el més perjudicat per la crisi i el més sensible a les condicions meteorològiques", ha representat gairebé un 70% de la seva clientela.

La resta d'estacions catalanes han tancat la temporada amb xifres similars a les de l'any anterior i mostren una discreta satisfacció per haver mantingut el nivell tot i la crisi econòmica.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de