Crisi humanitària
Societat 26/10/2011

Turquia demana ajuda internacional per a les víctimes del terratrèmol del Kurdistan

Israel serà un dels primers a aportar refugis provisionals, imprescindibles per acollir els damnificats en ple hivern. L'últim balanç és de 459 morts i 1.300 ferits

Afp
1 min
Un nadó de 15 dies va ser rescatat viu dimarts / REUTERS

AnkaraTurquia acceptarà ajuda internacional per fer front als efectes del terratrèmol de 7,2 graus que va sacsejar diumenge el Kurdistan turc. Ankara es negava fins ara a rebre suport exterior, però el govern ha dit que necessita donar refugi a milers de persones, després que el sisme hagi destruït unes 2.000 llars.

L'últim balanç és de 459 morts i més de 1.300 ferits. Encara al matí de dimecres s'ha pogut rescatar una dona de 27 anys amb vida d'entre les runes.

Segons l'agència estatal de notícies Anatolia, Turquia busca ajuda per a la reconstrucció i per habilitar refugis temporals per a la gent que s'ha quedat sense casa, quan s'esperen fortes nevades a la regió.

Entre els països donants hi ha Israel, amb qui el primer ministre Erdogan ha protagonitzat un fort enfrontament polític en els últims mesos en donar suport a la causa palestina i denunciar l'atac, l'any passat, a la Flotilla de la Libertat, on van morir nou cooperants turcs.

stats