Societat
Societat 06/07/2011

Pamplona dóna el tret de sortida als Sanfermines amb el tradicional 'txupinazo'

L'alcalde Enrique Maya ha encès a les 12 del migdia el coet que dóna per iniciada la festa popular, davant d'una multitud aplegada a la plaça consistorial

Agències
1 min

BarcelonaEl llançament del tradicional txupinazo a càrrec del nou alcalde de Pamplona, Enrique Maya, ha donat el tret de sortida a les populars festes en honor a sant Fermí.

Després de la proclama “Pamplonesos, pamploneses, visca sant Fermí! Gora sant Fermí”, Maya ha encès la metxa del coet davant d'una multitud aplegada a la plaça de l'Ajuntament.

La policia municipal ha hagut de duplicar els efectius destinats a la plaça amb l'entrada en vigor, aquest any, de la prohibició dels envasos de vidre, que se sumen a limitacions anteriors que prohibien l'entrada d'ous, farina o salsa de tomàquet.

Dues ikurriñes –bandera del País Basc– han onejat al mig de la plaça, on també s'ha desplegat una pancarta en suport als presos d'ETA.

El txupinazo dóna el tret de sortida a nou dies consecutius en què els Sanfermines converteixen Pamplona en la capital mundial de la festa, amb l'arribada de turistes d'arreu. El programa inclou 520 esdeveniments, 342 dels quals són musicals i en 33 més hi participen toros.

Els Sanfermines continuen avui amb la cercavila de bandes musicals pel casc antic de la ciutat, la comparsa de gegants i capgrossos i la tradicional corrida de rellons a la tarda.

stats