Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

La UPF, la UAB i la UPC, entre les millors universitats del món amb menys de 50 anys de vida

La Politècnica de València també apareix en el rànquing de qualitat 'The 100 Under 50', elaborat per la publicació britànica 'Times Higher Education'

La Universitat Pompeu Fabra (UPF), en el lloc 17, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en el 24, i la Politècnica de Catalunya (UPC), en el 86, són tres de les cinc universitats de l'Estat que figuren entre les cent millors del món amb menys de 50 anys d'antiguitat, segons el rànquing de qualitat 'The 100 Under 50', publicat avui. La UPF (Barcelona) és el primer centre de l'Estat que apareix en el rànquing, seguit per la Universitat Autònoma de Barcelona (24), l'Autònoma de Madrid (49), la Politècnica de València (74) i la Politècnica de Catalunya (86).

Aquesta classificació, elaborada per la publicació britànica 'Times Higher Education', ha ressaltat l'actuació d'Espanya, França i Alemanya, si bé els països amb més universitats representades a la taula són el Regne Unit (20), Austràlia (14) i Estats Units (9). En el primer lloc se situa la Universitat de Ciència i Tecnologia de Pohang (Corea del Sud), mentre que el segon l'ocupa l'Escola Politècnica Federal de Lausana (Suïssa) i el tercer, la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong.

"El panorama canvia molt ràpidament i les antigues jerarquies globals no poden seguir adormides sobre els llorers", ha afirmat Phil Baty, responsable de l'elaboració de la llista, que considera que emergeixen "noves potències" en l'educació universitària. Si bé el Regne Unit és el país amb més universitats a la taula (20), aquest país no aconsegueix situar-ne cap entre els cinc primers llocs. Entre les britàniques, destaquen les de York, Lancaster i East Anglia, en els llocs vuitè, novè i desè, respectivament. "Les institucions més històriques necessiten curar-se en salut. Altres de noves han aconseguit en pocs anys el mateix que les universitats tradicionals d'elit gràcies a una inversió centrada en objectius concrets, innovació, visió estratègica i molt de talent", ha afegit Baty.

Dues universitats brasileres han sigut les úniques institucions sud-americanes que apareixen en el rànquing: la Universitat Estatal de Campinas, que ha aconseguit el lloc 44, i la Universitat Estatal de Sao Paulo, en el 99. Cap universitat de Rússia, l'Índia i la Xina continental ha sigut inclosa en la llista, on hi ha representats trenta països. Malgrat això, "les institucions asiàtiques demostren gran fortalesa. La inversió dels països del Golf, per exemple, és molt prometedora", ha subratllat Baty.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de