Societat 25/06/2013

El rector de la UAB recorda al de la UB que totes les universitats catalanes van pactar fer una prova d'accés comuna

Ferran Sancho rebutja la proposta de Ramírez perquè creu que els alumnes no han d'anar fent exàmens i entrevistes a totes les facultats on volen estudiar

Acn
1 min

BarcelonaEl rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ferran Sancho, ha recordat aquest dimarts al rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, que tots els rectors catalans, d'universitats públiques i privades, van signar fa mesos un pacte amb la Generalitat que els comprometia a mantenir una prova d'accés a les universitats comuna. D'aquesta manera ha respost a la proposta de Ramírez que cada facultat faci la seva pròpia prova d'ingrés.

El també president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) ha rebutjat la proposta de Ramírez argumentant que, a més, tindria "un cost per a l'estudiant" perquè l'obligaria a passar per cadascuna de les facultats on pretengui estudiar.

Sancho ha qualificat la selectivitat com una prova "d'absoluta garantia de transparència, confidencialitat i no-manipulació" que cal preservar. En canvi, ha comparat la proposta del rector de la UB amb el sistema actual d'Estats Units, on cada universitat fa la seva selecció d'estudiants, "però allà els alumnes tenen nou mesos" per presentar sol·licituds, visitar i entrevistar-se a cada universitat, ha dit. Tot i així, també ha recordat que als EUA l'accés a la universitat "es pot comprar" a canvi d'un donatiu per part de les famílies acomodades.

stats