Seguretat Alimentària
Societat 30/06/2011

La UE alerta d'unes llavors relacionades amb l'E.Coli que podrien haver entrat a Espanya

Es tracta de llavors de fenigrec provinents d'Egipte que van ser importades entre el 2009 i el 2010. La Comissió Europea ha tranquil·litzat la població dient que "no hi ha E.coli a Espanya"

Efe
1 min

Brusel·lesLa Unió Europea ha advertit avui Espanya i altres sis països comunitaris sobre una partida de llavors de fenigrec- una planta farratgera de la família de les fabàcies- importades d'Egipte entre 2009 i 2010 que podrien estar relacionades amb els brots d'E.coli que hi ha hagut a Alemanya i França.

Tot i això no s'ha volgut disparar l'alarmisme i el portaveu de Sanitat de la Comissió Europea, Frederic Vincent ha dit que "no hi ha E.coli a Espanya però és un dels set països als que s'ha advertit de que aquests grans han entrat al seu territori".

L'avís ha estat enviat pel Sistema d'Alerta Ràpida d'Aliments i Pinsos (RASFF) després que l'Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i el Centre Europeu de Control de Malalties (ECDC) publiquessin un informe que apunta a aquestes llavors. Tot i això el document destaca que "encara hi ha molta incertesa sobre si aquesta és realment la causa comuna de totes les infeccions ja que encara no hi ha resultats bacteriològics positius".

Tot i això, les autoritats europees estan investigant la ruta que han seguit aquestes llavors i com han arribat a Itàlia, el país que després les va distribuir a Espanya, Alemanya, França, Regne Unit, Holanda i Àustria. Les autoritats d'aquests països estan treballant per determinar on han anat a parar les llavors.

stats