Societat 25/10/2011

La UOC adapta el seu campus virtual per fer-lo accessible des de telèfons mòbils i tauletes

La nova plataforma, presentada oficialment aquest dimarts per la universitat virtual, funciona des del passat 26 de setembre i més de 9.000 usuaris únics ja l'han visitada. La Universitat té previst llançar la versió per a l'iPad d'Apple el pròxim novembre

Ara
1 min

BarcelonaLa Universitat Oberta de Catalunya ha posat en marxa un nou portal mòbil que permet accedir a tots els serveis i continguts del campus virtual a través dels telèfons intel·ligents -iPhone, BlackBerry i Android– i les tauletes electròniques. El projecte, que rep el nom de La universitat a la butxaca, ofereix als alumnes la possibilitat d'escollir el suport amb el qual volen rebre els materials didàctics -PDF, web, MP3 i MP4, entre d'altres-, i pretén fer més accessibles els materials a qualsevol lloc i a qualsevol hora. Segons informa Efe, l'aplicació també ofereix el sistema Daisy específic per a persones cegues -reproduïble en dispositius especials-, tenint en compte que la UOC és una de les universitats amb major nombre d'alumnes amb alguna discapacitat sensorial.

La UOC compta amb gairebé 44.000 estudiants repartits per 87 països, que en moltes ocasions compatibilitzen estudis i treball.

La nova plataforma, presentada oficialment aquest dimarts per la universitat virtual, funciona des del passat 26 de setembre i més de 9.000 usuaris únics ja l'han visitada.

L'aplicació per a l'iPad, al novembre

La Universitat preveu el llançament de l'aplicació iUOC per a l'iPad el pròxim mes de novembre. L'iUOC, que estarà un període en fase beta, permetrà facilitar l'accés a les aules, la bústia o Els meus materials a través de la tauleta electrònica d'Apple. Aviat també es farà l'adaptació d'aquesta aplicació per a tauletes Android.

stats