Societat 25/04/2013

Prop d'un miler d'universitaris es manifesten a Barcelona contra les retallades en educació

Els estudiants de la UPC han iniciat una marxa a la Diagonal, a la qual s'han unit un grup d'estudiants de la UB a plaça Catalunya, i ha acabat a la plaça Sant Jaume

Sónia Sánchez
2 min
Protesta d'estudiants universitaris a l'Avinguda Diagonal de Barcelona / PERE TORDERA

BARCELONAProp d'un miler d'estudiants universitaris s'han manifestat pels carrers de Barcelona contra les retallades en l'educació. Mig milers d'estudiants de la UPC han iniciat a les onze del matí una marxa a l'Avinguda Diagonal, a la qual s'ha unit, cap a quarts d'una del migdia, un grup d'estudiants de la UB que estaven tancats a la universitat. Junts, des de plaça Catalunya, han seguit la marxa fins a la plaça Sant Jaume, on ha acabat.

La protesta dels universitaris se suma a la vaga de quatre dies (avui, demà i dilluns i dimarts de la setmana que ve) que fan els estudiants de la UPC contra els 340 acomiadaments de professors i interins.

La marxa dels estudiants ha obligat a tallar la circulació per diversos carrers de Barcelona, entre els quals alguns trams de l'avinguda Diagonal i la Gran Via. Els manifestants han conclòs la marxa a la plaça de Sant Jaume, on han continuat les protestes contra les retallades en l'educació superior.

Álvaro González, estudiant i membre del consell de govern de la UPC, s'ha felicitat de la decisió d'ahir del consell d'aturar els acomiadaments previstos, que ha de ser encara ratificada pel consell social, i ha dit: "Ha estat possible gràcies a les lluita al carrer". I ha afegit: "Per tant de cara a la reunió del consell social de dilluns que ve demano una concentració deu vegades més gran dels que som avui aquí perquè s'aturin definitivament els acomiadaments".

També ha parlat Aina Llunas, una treballadora interina de la UPC, del grup que estan tancats al rectorat des del passat 8 d'abril: "Si el consell social no ratifica la decisió del consell de govern, serà un atemptat contra l'autonomia universitària, i una intervenció externa directa".

Mentre es desenvolupava la manifestació, altres representants del interins tancats s'han reunit amb el secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, per debatre la seva situació. Aquests interins també s'han trobat després amb els grups parlamentaris de l'oposició al Parlament.

stats