Dos professors de la URV recelen de l'impacte econòmic de BCN World al Camp de Tarragona

Un estudi elaborat per Antonio Russo i Sergi Saladié critica la dependència exterior del projecte i alerta sobre la baixa qualitat dels llocs de treball que pot generar

BCN World, el projecte de macrourbanització vinculat al negoci hoteler i del joc, "no encaixa" en l'estratègia de desenvolupament econòmic i territorial del Camp de Tarragona per als pròxims anys. Aquesta és la principal conclusió de l'estudi que han elaborat dos professors del departament de geografia de la URV, el geògraf Sergi Saladié i l'economista Antonio Russo, que analitza els efectes sobre l'activitat turística, l'ocupació o l'ordenació territorial.

Consideren que està orientat a una visió de curt termini, sense efectes estables per a l'economia local i amb una forta dependència exterior. Tot i reconèixer que podria incrementar l'ocupació, apunten que aquesta seria de mala qualitat.

Al document 'BCN World, el desencaix d'un projecte', fet públic per l'assemblea que s'oposa al complex, Saladié i Russo no dubten a qualificar-lo de "projecte de crisi". Consideren que és lluny d'una estratègia de "desenvolupament endogen i sostenible" basat en la "valorització dels punts de força, de les capacitats i dels recursos naturals del territori, capaç d'activar sinergies importants amb els sectors capdavanters de les noves economies del coneixement i de la creativitat, de la recerca i formació avançada", reactivant sectors industrials i agrícoles "oblidats", així com amb el suport de les energies renovables i el desenvolupament equilibrat del territori amb "baix impacte".

"És evident que BCN World no té res a veure amb tot això, tant des del punt de vista del què, com dels quant, dels com i els d'on. Al contrari, ens fa tornar enrere fins a l'època de confiança cega en les capacitats taumatúrgiques del totxo", abunden.