Ensenyament
Societat 13/01/2012

USTEC proposa una vaga a l'ensenyament públic català

El sindicat majoritari a l'escola pública ho plantejarà a la resta de sindicats, davant les "noves retallades" de Rigau

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl sindicat USTEC-STS proposarà a la resta de sindicats de l'escola pública a Catalunya "la convocatòria de la primera vaga a l'ensenyament públic", segons anuncia avui en un comunicat.

El sindicat majoritari a l'escola pública catalana considera necessari "endurir les mesures de pressió" davant les "noves retallades" als sous dels docents públics i les mesures que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, "està aprofitant per prendre i que van més enllà de 2012", diuen. "Unes mesures que agreugen la situació i la qualitat de l'ensenyament públic i deterioren encara més les condicions de treball del professorat", afegeixen.

Des d'USTEC, denuncien que a les retallades salarials de 2010 i 2011 ara "s'hi afegeix la disminució de pagues extres, l'ajornament del primer estadi, augment de les hores lectives del professorat i tot el que encara queda per concretar". En especial, remarquen que els nous criteris establerts per la conselleria per poder accedir al complement salarial dels sexennis (o "estadis") que té el personal docent són "criteris de caràcter subjectiu que busquen configurar un nou model d'escola autoritari".

stats