CAMBRES AGRÀRIES
Societat 20/02/2011

Unió de Pagesos guanya les eleccions a les cambres agràries amb el 56% dels vots

ASAJA "pren" quatre representants al sindicat majoritari, mentre que JARC i URAPAC-UPA es mantenen

Acn
1 min
Celebració UP

BarcelonaUnió de Pagesos (UP) s'ha tornat a imposar en unes eleccions a les cambres agràries amb el 56% dels vots, xifra que els dóna 59 representants dels 100 a repartir. La segona candidatura més votada ha estat la de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), amb el 24% dels vots i 23 representants. La sorpresa ha estat l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) que ha guanyat quatre representants passant d'11 a 15. Tanca el recompte la Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya-Unión de Pequeños Agricultores (URAPAC-UPA), que s'ha fet amb el 4% dels vots i es manté amb tres representants. La participació en aquesta jornada ha pujat fins al 59,48%, quatre punts més que en els anteriors comicis.

En aquestes eleccions a les cambres agràries s'han comptabilitzat un total de 17.094 vots a les quatre candidatures, 555 vots en blanc i 88 sufragis nuls. Concretament, Unió de Pagesos s'ha endut un total de 9.591 vots i 59 representants, JARC, ha acumulat 4.100 vots i 23 representants, ASAJA ha aconseguit 2.706 vots i 15 representants i, finalment, URAPAC-UPA ha sumat 697 vots i 3 representants.

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha felicitat tots els sindicats pel gran nombre de participants. Pelegrí ha ofert "mà estesa" a la resta d'organitzacions agràries, ja que des del departament "es vol fomentar el diàleg permanent perquè ningú es pugui sentir exclòs". Durant la seva compareixença, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha afirmat que el Govern considera que el sector agrari no és només un àmbit sectorial "sinó que es tracta d'un sector estratègic per al futur del nostre país".

stats