La Universitat de Barcelona torna a situar-se entre les 200 millors del món

És la més ben posicionada de l'estat espanyol en el Rànquing de Xangai

La Universitat de Barcelona (UB) se situa per segon any consecutiu entre les 200 millors del món, segons la classificació acadèmica mundial coneguda com a Rànquing de Xangai de l'any 2015, publicada avui i que col·loca dotze institucions acadèmiques més de l'estat espanyol les 500 més destacades, però per sota de la UB.

Aquest és el segon any que la Universitat de Barcelona figura entre les 200 considerades millors de la llista, actualitzada pel Centre per a les Universitats de Primera Categoria de la Universitat Jiao Tong, a Xangai.

La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, apareixen en la part mitjana de la taula, en el grup comprès entre els llocs 200 i 300 de les 500 que la formen. La UPF, de fet, guanya llocs respecte a l'any anterior, ja que es trobava en el grup posterior de centres classificats entre el 301 i el 400.

En aquest grup, els situats entre el 301 i 400, aquest any hi ha aquest any la Politècnica de València, la Universitat de València. També hi ha la Universitat Politècnica de Catalunya entre les classificades del 401 al 500.

D'aquest rànquing acadèmic, la Universitat de Harvard segueix sent la número u en el món per tretzè any consecutiu i els llocs següents els ocupen Stanford, MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts), Berkeley, Cambridge, Princeton, Caltech (Institut de Tecnologia de Califòrnia), Colúmbia, Chicago i Oxford, situades entre les deu millors.

Per elaborar la classificació es tenen en compte tant paràmetres de qualitat com el nombre de publicacions en revistes internacionals de prestigi reconegut i de cites dels treballs dels seus investigadors. També es consideren el nombre de premis Nobel o medalles Fields (de Matemàtiques) que imparteixen classe en les seves aules o hi han estudiat.