MOBILITAT
Societat 10/01/2012

Seguiment escàs de la vaga d'usuaris de transport públic a Barcelona

Una vintena d'encaputxats han punxat una roda, han trencat el retrovisor i han pintat un autobús de la línia 22. Convocada a través de les xarxes socials, la protesta volia recuperar l'esperit del moviment ciutadà del 1951 en contra de l'encariment del tramvia

Agències
2 min
Els usuaris pagaran el 50% del cost del transport

BarcelonaPoc seguiment a la convocatòria de vaga d'usuaris de transport públic que ha organitzat la iniciativa TMB51, una plataforma que agrupa assemblees i col·lectius vinculats al moviment 15M.

La iniciativa instava la ciutadania a no utilitzar el transport públic al llarg d'aquest dimarts, com a mostra de protesta per l'apujada de preus en les tarifes del servei.

Segons ha informat TMB, a les nou del matí un vintena "d'encaputxats" han punxat una roda, han trencat el retrovisor i han pintat un autobús de la línia 22, a Gran de Gràcia amb Plaça Trilla. Tres persones més han intentat sabotejar les màquines validadores i expenedores dels bitllets, també aquest matí, de les estacions de metro de Drassanes i Liceu. Les tres persones han fet servir pintura per embrutar les màquines i deixar-les fora de servei, encara que han estat interceptats per la policia, segons fonts de TMB, que també han indicat que les màquines han tornat a funcionar pocs minuts després. Des de TMB han assegurat que es tracta de fets "aïllats".

La companyia també ha subratllat que a les deu hores del matí d'aquest dimarts s'han comptabilitzat 3.000 validacions més que a la mateixa hora de dilluns.

Els usuaris han estat convocats a través de les xarxes socials a deixar d'usar el metro i l'autobús en protesta per l'encariment dels bitllets, que aquest any han estat d'un 12% la targeta T-10 de deu viatges i un 38% el bitllet senzill. El boicot, convocat a través de les xarxes socials, vol recuperar l'esperit de la protesta ciutadana del 1951 en contra de l'encariment del preu del tramvia. La plataforma TMB51 s'emmiralla en aquella mobilització, que va aconseguir frenar l'increment del cost del transport públic d'aquella època.

stats