Boicot als comptes de Twitter amb què els usuaris intercanvien informació d'incidències de Rodalies

Funcionen a partir de 'hashtags' i es van posar en marxa des de Rodalia.info, un projecte que pretén que els ciutadans s'informin entre si sense haver de comptar amb les institucions

Alguns usuaris de Twitter han boicotejat aquesta tarda els comptes a la xarxa social de Rodalia.info, un projecte pensat perquè els ciutadans s'informin entre si de l'estat de la xarxa ferroviària de Rodalies sense haver de dependre de les administracions ni de la informació oficial. Han descobert com fer que els comptes de Twitter corresponents a cada línia piulin allò que vulguin i, enlloc d'enviar-hi informació sobre l'estat dels trens, s'han dedicat a fer que publiquin bromes de tota mena, publicitat personal o, fins i tot, propaganda política. D'aquesta manera, a la pràctica, inutilitzen els comptes de Twitter, impedeixen que s'hi vegi la informació sobre l'estat dels trens i envien 'spam' als milers d'usuaris que els segueixen per no haver de dependre de la informació oficial.

Cal tenir en compte que  els 12 comptes de Twitter de Rodalia.info no són els oficials de les diferents línies ferroviàries, els oficials els podeu trobar aquí, però fa anys que funcionen com un canal de comunicació col·laboratiu que funciona automàticament. De fet, ha tingut tant d'èxit que s'ha arribat a convertir en el principal canal d'informació sobre la xarxa ferroviària catalana via Twitter i fins i tot els comptes oficials de les línies de tren fan servir els 'hashtags' de Rodalia.info.

Els promotors del projecte ja deixen clar a Rodalia.info que l'ús de les etiquetes "hauria de servir per transmetre informació útil i de servei" i demanen que els usuaris no es dediquin a fer-los servir per criticar les empreses de tren. Com que es tracta d'una eina automàtica, depèn de la bona voluntat dels usuaris que la fan servir.

Més continguts de