RETALLADA A UNIVERSITATS
Societat 30/05/2012

Vaga d'exàmens a arquitectura de la UPC

S. Sánchez
1 min
La vaga d'exàmens s'afegeix a les protestes dels últims mesos.

BARCELONA.Els més de 3.000 alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) haurien d'haver començat ahir els exàmens, però es van declarar en vaga. En una decisió conjunta amb l'assemblea de professors i amb el suport de la direcció del centre, els exàmens dels alumnes de grau que s'haurien de fer entre ahir i divendres han quedat en suspens com a mesura de protesta contra el decret llei del govern espanyol que ha imposat l'augment de taxes.

Tot i que la junta de l'escola va decidir ahir un nou calendari per a aquests exàmens, l'assemblea d'estudiants va aprovar divendres que l'avaluació es faci només de manera interna i que l'escola "no passi les actes" dels alumnes aquest curs com a nou acte de pressió contra les retallades. "Intentarem fer-los entendre que va en contra dels seus propis interessos", perquè significaria que ningú hauria aprovat el curs a efectes oficials, diu a l'ARA el director de l'ETSAB, Ferran Segarra.

Segarra explica que les retallades del decret espanyol afecten "doblement" els estudiants d'arquitectura, que alhora tenen cada cop menys sortida laboral. A més de la pujada de preus, diu, "perdran qualitat educativa", ja que el nou sistema d'avaluació del professorat -han d'acreditar sis anys de recerca científica- els farà perdre docents que fan recerca en innovació tecnològica.

stats