València s'ofereix per acollir l''Open Arms': "Som una ciutat oberta i amb un deure humà"

L'alcalde, Joan Ribó, ha anunciat que demanarà al govern d'Espanya que obri el port

Després que el president de la Generalitat, Quim Torra, posés ahir tots els ports de Catalunya a disposició de l'ONG Proactiva Open Arms, l'alcalde de València, Joan Ribó, també ha anunciat aquest dissabte que ofereix la ciutat per acollir el vaixell, que continua esperant que li permetin desembarcar els immigrants que va rescatar fa dos dies a la Mediterrània. "València és una ciutat d'acollida, oberta i amb un deure ètic i humà amb les persones que arrisquen les seves vides fugint del terror, la guerra o la misèria", ha afirmat. 

El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms va rescatar aquest dijous 55 persones que anaven a bord d'una pastera que s'enfonsava a la Mediterrània. Un dia després, divendres a la matinada, va rescatar 69 persones "amb signes inequívocs de violència" patida a Líbia, entre les quals dues dones embarassades que han sigut evacuades per la Guàrdia Costanera italiana aquest dissabte.

L'alcalde de València ha anunciat que sol·licitarà al govern d'Espanya que obri el port de la ciutat a aquest vaixell amb 121 migrants a la deriva. "Volem continuar el camí que vam començar amb l''Aquarius', ha indicat Ribó, que ha mostrat la seva "confiança que el govern espanyol no dubtarà a posicionar-se en la mateixa línia" que el govern municipal i autonòmic valencians. "Les vides d'aquestes persones no poden esperar més", ha conclòs.