Publicitat
Publicitat

SANITAT

Valentí Fuster serà el responsable de la lluita contra l'obesitat infantil a l'Estat

El cardiòleg català presidirà l'Observatori de la Nutrició, des d'on desenvoluparà polítiques per combatre l'excés de pes en la infància

Valentí Fuster, un dels cardiòlegs més reconeguts internacionalment, ha estat l'escollit pel ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per presidir l'Observatori de la Nutrició i d'Estudi de l'Obesitat, que serà l'organisme responsable de lluitar a nivell estatal contra l'obesitat infantil. Entre les seves funcions més destacades hi haurà la recollida d'informació sobre els hàbits alimentaris de la població i l'anàlisi de les dades i la informació de la publicitat alimentària, amb especial atenció a la que s'adreci als menors.

El català serà l'encarregat de proposar al ministeri les iniciatives que s'hauran de dur a terme per combatre l'excés de pes en la infància i l'adolescència, que en els últims anys s'ha convertit en un autèntic problema de salut pública. Segons un estudi de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), gairebé un 45% dels nens i nenes entre sis i nou anys té sobrepès. Concretament, el 26,2% presenta sobrepès i fins al 18,3% pateix obesitat. És per això que la ministra Ana Mato considera necessari deixar en mans d'especialistes i científics aquesta lluita.

Una trajectòria que l'avala internacionalment

Valentí Fuster és l'únic cardiòleg que ha rebut els màxims guardons d'investigació de les quatre principals organitzacions internacionals de Cardiologia, a més a més d'haver estat nomenat doctor 'honoris causa' de 27 universitats de prestigi. Actualment, el català és el director general de la Fundació Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars Carles III (CNIC) i el director de l'Institut Cardiovascular de l'hospital Mount Sinai de Nova York.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT