SANITAT
Societat 04/07/2012

Valentí Fuster serà el responsable de la lluita contra l'obesitat infantil a l'Estat

El cardiòleg català presidirà l'Observatori de la Nutrició, des d'on desenvoluparà polítiques per combatre l'excés de pes en la infància

Marta Pinzolas
1 min
La ministra Ana Mato, el doctor Valentí Fuster i la secretària General de Sanitat, Pilar Farjas, s'han reunit avui

BarcelonaValentí Fuster, un dels cardiòlegs més reconeguts internacionalment, ha estat l'escollit pel ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per presidir l'Observatori de la Nutrició i d'Estudi de l'Obesitat, que serà l'organisme responsable de lluitar a nivell estatal contra l'obesitat infantil. Entre les seves funcions més destacades hi haurà la recollida d'informació sobre els hàbits alimentaris de la població i l'anàlisi de les dades i la informació de la publicitat alimentària, amb especial atenció a la que s'adreci als menors.

El català serà l'encarregat de proposar al ministeri les iniciatives que s'hauran de dur a terme per combatre l'excés de pes en la infància i l'adolescència, que en els últims anys s'ha convertit en un autèntic problema de salut pública. Segons un estudi de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), gairebé un 45% dels nens i nenes entre sis i nou anys té sobrepès. Concretament, el 26,2% presenta sobrepès i fins al 18,3% pateix obesitat. És per això que la ministra Ana Mato considera necessari deixar en mans d'especialistes i científics aquesta lluita.

Una trajectòria que l'avala internacionalment

Valentí Fuster és l'únic cardiòleg que ha rebut els màxims guardons d'investigació de les quatre principals organitzacions internacionals de Cardiologia, a més a més d'haver estat nomenat doctor 'honoris causa' de 27 universitats de prestigi. Actualment, el català és el director general de la Fundació Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars Carles III (CNIC) i el director de l'Institut Cardiovascular de l'hospital Mount Sinai de Nova York.

stats