Societat 31/12/2011

Valls declara la guerra als estornells amb una operació amb falcons

L'Ajuntament contracta una empresa especialitzada a espantar els ocells, que enguany han modificat els seus hàbits migratoris i es mantenen a la ciutat després de l'estiu

Acn
2 min
Valls declara la guerra als estornells / ACN

VallsValls ha declarat la guerra a la plaga d'estornells que embruten diàriament amb els seus excrements la zona del passeig de l'Estació. El consistori ha contractat enguany una empresa especialitzada per foragitar els ocells després de constatar, en contra del que és habitual en aquesta espècie, que no han seguit el flux migratori habitual després de l'estiu, sinó que han decidit romandre a la ciutat.

Els tècnics s'han desplaçat durant aquesta última setmana a la zona afectada per aplicar mètodes de foragitament, com l'emissió de sons gravats o l'ús d'un falcó. Es tracta d'una operació que, segons la tinent d'alcalde de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Valls, Judit Fàbregues, ha resultat efectiva, de moment. Enguany, la presència i la consegüent molèstia dels estornells ha estat tan notòria que, fins i tot, ha dificultat en molts casos els trajectes a peu dels vianants i veïns de la zona durant determinats moments. Aquesta situació, segons ha precisat la regidora, s'ha originat després que, a diferència d'altres anys, els estornells no hagin seguit el curs migratori habitual i s'hagin mantingut al municipi des de finals d'estiu.

Tècnics de l'empresa especialitzada Soma van iniciar les tasques de foragitament el passat dimarts, al tram sud del passeig. L'operatiu, essencialment, ha consistit en l'emissió, a través de potents altaveus, de sons gravats propis de la natura que espanten els estornells mesclats amb trets d'escopeta. Addicionalment, els tècnics han utilitzat també el vol d'un falcó. La previsió era poder finalitzar el procés aquest divendres, després de constatar que la quantitat d'estornells s'havia reduït considerablement durant els últims dies.

El consistori ja ha avançat que posarà en pràctica les operacions de foragitament durant el mes de setembre. El consistori hi ha invertit enguany uns 500 euros, en total. L'objectiu serà, de nou, evitar que aquestes aus gregàries es tornin a instal·lar novament als arbres i edificis de la ciutat, amb les molèsties que ocasionen als veïns i la brutícia que deixen a terra i al mobiliari urbà.

stats