El portaveu del Vaticà defensa que l'Església és de les institucions que "més ha fet" contra la pederàstia

Federico Lombardi ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què també ha parlat sobre l'homosexualitat: "Jo crec que hi ha moltes altres coses que són més fonamentals per a la família i que són el sentit de l'amor entre l'home i la dona avui", ha dit

El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, ha defensat aquest divendres que "l'Església ha fet molt més que pràcticament totes les altres institucions del món" per a la prevenció i reconeixement dels casos de pederàstia.

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' recollida per Europa Press, Lombardi ha respost a l'acusació de la comissió pels drets dels infants de les Nacions Unides que retreu a la institució catòlica d'encobrir els responsables dels abusos.

Lombardi ha destacat que la reflexió sobre la família serà un dels eixos del pontificat del papa Francesc en el marc del concili que se celebrarà a l'octubre, en què es parlarà més de com mantenir la unitat del matrimoni que no pas d'acceptar el divorci, ha explicat.

Preguntat sobre l'homosexualitat, Lombardi ha assenyalat: "Jo crec que hi ha moltes altres coses que són més fonamentals per a la família i que són el sentit de l'amor entre l'home i la dona avui".

Catalunya, al cor del Papa

Sobre el debat sobiranista a Catalunya, s'ha limitat a dir que el Papa està informat del que passa al territori, igual que ho està de la situació a Veneçuela, la República Centreafricana, Ucraïna i Itàlia, ha explicat.

"Catalunya és dins el cor del Papa, naturalment, com Espanya", ha remarcat el portaveu vaticà, que ha defensat que aquest interès del pontífex per la situació del món forma part del seu ministeri.