Publicitat
Publicitat

El Vaticà investiga un bisbe sorprès amb una dona en actitud afectuosa a la platja

El prelat argentí, de 59 anys, assegura que es tracta d'una amiga de la infància, que coneix des que té ús de raó

El Vaticà segueix amb atenció el cas del bisbe de Merlo Moreno ( Argentina ) , Fernando María Bargalló , de qui s'han publicat unes fotos en actitud afectuosa amb una dona , però encara no ha fet cap comentari a l'espera d'altres dades , segons han dit fonts vaticanes . "De moment no fem cap comentari ", han subratllat les fonts a Efe , que han precisat que desconeixien el cas i estan a l'espera d'obtenir més dades , previsiblement des de la nunciatura a Buenos Aires .

La premsa argentina ha publicat, en les últimes hores, diverses fotografies del prelat , de 59 anys , en una platja i banyant-se en actitud afectuosa amb una dona . Fernando María Bargallo, en declaracions a un canal de la televisió argentina divulgades per internet , va explicar que són fotos de fa dos anys i que corresponen a una trobada entre amics . No va assenyalar el lloc , que segons alguns mitjans era un complex turístic de luxe a Puerto Vallarta ( Mèxic ) . El prelat va assegurar que la dona és una amiga de la infància , a la qual coneix des que té ús de raó , una amistat de tota la vida .

Tot i això , ha lamentat que "potser " va poder cometre " una imprudència " i va demanar " perdó" si algú s'havia pogut sentir escandalitzat , alhora que va insistir en el seu " compromís amb Déu i amb l'Església" .


Fonts del Vaticà van evitar pronunciar-se sobre si , davant l'enrenou originat , el prelat renunciarà al càrrec o continuarà al capdavant de la diòcesi . El Codi de Dret Canònic preveu a l'article 401/2 que un bisbe presenti la renúncia del seu ofici al Papa " si per malaltia o altra causa greu quedés disminuïda la seva capacitat per desenvolupar-lo" .Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de