Veïns de la Barceloneta atrapen i apallissen un home per pederasta

La víctima, una adolescent, va demanar auxili quan l'home la va magrejar al mig del carrer

Un grup de veïns de la Barceloneta va atrapar i apallissar dimarts a la nit un home que hauria abusat sexualment d'una adolescent del barri, segons han explicat a l'ARA dos testimonis. La Guàrdia Urbana de Barcelona ha confirmat la detenció del presumpte pederasta per un delicte d'abusos sexuals a una menor. Segons fonts amb informació sobre el cas, la víctima té tan sols 13 anys. 

Cap a les 22.00 h, al carrer de Sant Miquel, es van sentir els crits d'auxili d'una noia que deia que un home l'havia magrejat i li havia disparat un esprai a la cara amb una substància desconeguda que l'havia deixada marejada. "Jo era al balcó i vaig sentir la nena com cridava", explica una veïna que prefereix que no es publiqui el seu nom i que coneix la víctima "des que va néixer". "La mare, que era a casa amb unes amigues, va sentir els crits i van baixar corrent, però no el van poder agafar", afegeix. 

Tot i amb això, segons el relat dels testimonis, un altre grup de veïns que eren a la vora van perseguir el presumpte agressor i el van atrapar i apallissar, fins que la policia va intervenir. Li van causar diverses contusions a la cara i li van estripar la samarreta.

El primer agent que va arribar al lloc dels fets, segons fonts de la policia municipal, va ser un guàrdia urbà fora de servei que va evitar que el presumpte pederasta s'endugués més cops. El fotògraf del barri Vicens Forner, que era a la zona, va sentir els crits i va veure com arribaven agents uniformats de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra i s'enduien l'home emmanillat.

Segons dades dels Mossos d’Esquadra durant el 2017 es van denunciar 757 agressions sexuals a Catalunya, un 2,16% més que l’any anterior. En canvi, d’abusos sexuals se’n van denunciar 1.084, una xifra que significa una davallada de l’1,63% respecte l’any anterior. Segons un informe de Save the Children fet amb dades dels Mossos respecte el 2016, més de la meitat de les víctimes d’abusos sexuals i més d’un terç de les que pateixen agressions sexuals són menors de 18 anys.