LA MÉTEO
Societat 17/07/2011

Vespre fresc però ja sense pluja

Aviat els últims ruixats desapareixeran de les comarques de Girona però la nit la passarem amb temperatures més de primavera que d'estiu

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que durant el matí s'ha escapat algun primer ruixat al Pirineu de Lleida, no ha estat fins poc abans del migdia que s'han començat a formar les tempestes més intenses al Pallars, el Ripollès o la Selva. A partir d'aleshores, les pluges s'han generalitzat a les comarques de Girona i Barcelona i han descarregat amb ganes especialment en punts del Vallès, el Maresme, el Ripollès o l'Empordà.

Fins al moment s'han acumulat 43 litres a Sant Quirze del Vallès, 41 a Vilallonga de Ter, 38 a Molló -caiguts en ben poca estona-, 31 a Sabadell, 30 a Ribes de Freser i a Queralbs, 23 a Parets del Vallès, 22 a Granollers, 19 a Mollet o 17 a Malgrat de Mar. També ha descarregat algun ruixat curt però intens a la Garrotxa, a Osona o al Barcelonès però aquí amb prou feines ha caigut 1 o 2 litres per metre quadrat. Ara mateix els xàfecs es concentren a les comarques gironines i en poc més d'una hora ja hauran desaparegut del Principat.

Les pluges ens abandonaran però no ho farà l'ambient fresc. Les temperatures han caigut fins a 10 graus allà on ha plogut i aquest vespre no farà cap nosa una jaqueta prima a les comarques de la meitat nord del país. Cap a Ponent i el sud, en canvi, avui la calor encara ha estat de ple estiu i no serà fins demà a primera hora que també es farà evident el descens tèrmic.

De fet, la setmana que demà encetem la passarem amb una calor del tot moderada. El temps es mantindrà insegur i tot i que el dilluns el passarem amb moltes hores de cel clar, de cara a la nit i matinada es repetiran les tempestes i xàfecs forts a moltes comarques, sobretot de la costa.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats