SOCIETAT
Societat 29/05/2011

Vic recorda l'atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil 20 anys després

Unes 250 persones reten homenatge a les víctimes del terrorisme al solar de l'antic edifici. Ni l'alcalde de la ciutat ni ningú de l'Ajuntament no hi han assistit

Acn
1 min
Els assistents a l'acte han penjat flors al voltant del recinte / ACN

VicProp de 250 persones s'han concentrat aquest diumenge al solar on hi havia l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Vic per retre homenatge a les víctimes del terrorisme. L'acte ha coincidit amb el 20è aniversari de l'atemptat que ETA va fer a la capital d'Osona i que va causar deu morts. Els assistents han fet un minut de silenci en record a les víctimes i s'han repartit clavells. El president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, ha lamentat que l'alcalde de Vic no hagi assistit a l'homenatge i ha dit que "algun dia l'Ajuntament haurà de donar comptes de perquè no s'ha volgut sumar a l'acte".

A l'acte d'homenatge sí hi ha assistit el secretari general d'Interior, Xavier Gibert, en representació de la Generalitat. Gibert ha assenyalat que l'acte d'aquest diumenge s'ha "d'estendre a totes les víctimes del terrorisme del què va ser un període especialment violent i sagnant per Espanya i Catalunya". Gibert ha denunciat que un acte terrorista és un "atemptat contra tota la societat" i que per aquest motiu "la societat en el seu conjunt hi ha de respondre". ETA va atemptar el 29 de maig de 1991 contra la caserna de la Guàrdia Civil de Vic i va causar 10 morts, cinc dels quals eren menors.

L'alcalde de la capital d'Osona, Josep Maria Vila d'Abadal, va decidir desvincular-se de la iniciativa arran del comunicat que va fer l'ACVOT en relació a les declaracions que va fer l'exalcalde de Vic, Pere Girbau, al documental sobre l'atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil que va emetre TV3. Vila d'Abadal va justificar la seva absència degut a la "duresa" de les declaracions de l'organització.

stats