IMMIGRACIÓ
Societat 04/02/2011

Vic també votarà la moció per vetar l'arrelament i el reagrupament familiar dels immigrants incívics

El consistori de la capital d'Osona es pronunciarà sobre la proposta que ja han aprovat altres ajuntaments. Vic obrirà aquest debat un any després de la 'crisi del padró'

Joan Serra
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Vic debatrà dilluns la polèmica moció que han impulsat diversos consistoris per vetar el permís de residència per arrelament i el reagrupament familiar a aquells immigrants que hagin comès, de forma reiterada, infraccions per incivisme. L'equip de govern, format per CiU, PSC i ERC, haurà de validar un text en el qual se sol·licitarà a l'Estat que l'informe que elaboren els ajuntaments pugui ser vinculant. El debat es produirà un any després que Vic es convertís en el centre del debat de la immigració arran de la 'crisi del padró': el consistori va plantejar un pols a l'Estat per no empadronar els immigrants sense papers.

La moció per al desenvolupament normatiu de la llei d'acollida i la llei d'estrangeria en relació amb els ens locals –aquest és el títol de la proposta municipal– arriba a Vic després d'haver estat objecte de debat en altres ciutats catalanes. Salt, l'Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Lleida, Figueres o Badalona han aprovat resolucions semblants, amb alguns matisos després de les votacions als plens. Altres alcaldes de municipis rellevants, com el de Tarragona, han expressat la necessitat de prendre aquest tipus de mesures. A Girona, en canvi, la proposta traslladada al ple pel PP no va prosperar.

stats