Victòria dels veïns: precinten el prostíbul xinès que s’havia instal·lat en un bloc de l’Eixample

Les famílies denunciaven que vivien amb por pels seus fills, que havien de topar-se amb homes desconeguts a qualsevol hora del dia

Fa dos anys, els veïns del bloc del carrer València, 362 van observar –al principi amb impotència– com un prostíbul xinès se’ls havia instal·lat als baixos de l’edifici. Les trucades a l’intèrfon a hores intempestives o la desfilada constant d’homes de totes les classes i condicions els preocupava, però no tant com el fet que al bloc hi visquessin, sobretot, famílies amb nens. “La meva filla té 10 anys i tinc por cada vegada que surt de casa, perquè no sé amb qui es trobarà”, denunciava una de les veïnes a aquest diari.

El 2014 van denunciar els fets i el gener del 2015 la Guàrdia Urbana va fer una inspecció juntament amb altres cossos policials i van constatar que a l’edifici, efectivament, s’hi exercia “l’activitat de prostíbul sense llicència”. L’Ajuntament va notificar als arrendataris que havien de cessar l’activitat, però res va canviar.

Resposta en 24 hores

La setmana passada, els veïns van tornar a denunciar la seva situació a l’ARA, i van penjar una pancarta a l’edifici on reclamaven el tancament del prostíbul. Vint-i-quatre hores després, la Guàrdia Urbana va informar els veïns que dimecres 11 –avui–, precintarien el prostíbul, una mesura que, els van assegurar, ja estava prevista abans que pengessin el cartell. Sigui com sigui, la comunitat de veïns es mostra “molt satisfeta” que el prostíbul hagi estat precintat. “Ens quedem més tranquils, el que ens sap greu és que sabem que ara senzillament aniran a un altre lloc. A nivell global, la nostra denúncia és un pegat, i en som conscients. Però si cadascú treu els seus casos, s’aniran acumulant i al final s’hi haurà de fer alguna cosa”, diu el Marc, veí de l’escala.

“Té 10 anys i li he hagut d’explicar què és una prostituta”