Castells
Societat 23/07/2012

Vilafranca i Mataró: la cara i la creu del gamma extra

1 min
Vilafranca i Mataró:  la cara i la creu del gamma extra

La Diada de les Santes a Mataró, ahir, va fer palès que hi ha moltes maneres d'atacar un castell de gamma extra: amb sobrietat, amb rauxa, amb valentia, fent gala del control, lluitant o fent una crida al coratge. Els Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró van alçar el dos de nou emmanillat a la plaça Santa Anna però van arribar-hi per camins ben diferents.

Els Castellers de Vilafranca van encarar el dos a la segona ronda després de descarregar el vuitè tres de nou de l'any. Van alçar-lo amb control, aturant els petits moviments d'una bèstia tan magna com indomable. Coronat amb forces sobrades, van salvar-ne la descarregada amb gran veterania i van posar la cirereta a la millor actuació des de l'inici de temporada, amb el quatre de nou amb folre i l'espadat de set.

Amb menys bagatge, històric i anual, els Capgrossos van encarar el gamma extra a la tercera ronda. Havien descarregat el segon quatre de nou de l'any, però van haver de rebaixar pretensions després de fer llenya en la prova del tres. Refent-se amb valentia, els mataronins van jugar-s'ho tot a una carta per atacar el dos emmanillat. Tot i forçar la maquinària fins al final, l'enxaneta va dibuixar l'aleta just quan l'estructura ja cedia. Per la seva banda, els Castellers de Sabadell van apuntar-se la millor diada del seu historial: van carregar el cinc de vuit i van descarregar el pilar de sis per primer cop.

stats