Publicitat
Publicitat

El cementiri de residus nuclears se'n va a Villar de Cañas

El consell de ministres aprova la ubicació d'aquesta instal·lació a la Conca, descartant definitivament Ascó

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la ubicació al municipi de Villar de Cañas ( Conca ) de la seu definitiva del Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Radioactius ( ATC ) .

Així ho ha anunciat, en la roda de premsa posterior al consell, la vicepresidenta primera i portaveu del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, qui ha destacat que la decisió posa fi a "un retard de nou anys" en la instal·lació d'aquesta planta, que estava costant "60.000 euros al dia" per mantenir els residus nuclears espanyols en territori francés.

Preguntada dos cops sobre les raons d'aquesta decisió, quan l'opció de Conca era la quarta i última que recomanava l'informe tècnic, Sáenz de Santamaría s'ha limitat a dir que s'han tingut en compte "la proximitat" d'aquest municipi de Castella la Manxa a d'altres instal·lacions nuclears i "la possibilitat de vertebració" que ofereix per a la gestió dels residus de tot l'Estat "per la seva situació dins el conjunt del territori espanyol".

Aquest projecte inclouria una inversió aproximada de 700 milions d'euros que permetrien la creació d'uns 300 llocs de treball directes durant els cinc anys de construcció del complex . Villar de Cañas , municipi principalment agrícola, compta amb 442 habitants i està situat a uns 75 quilòmetres al sud-oest de Conca .

El 16 de setembre del 2010 la comissió interministerial encarregada d'avaluar els emplaçaments va aprovar un informe en el qual donava a la candidatura de Zarra ( C. Valenciana ) la puntuació més alta (304 punts ) , seguida d'Ascó ( Tarragona, amb 300 ) , Yebra ( Guadalajara, amb 290 ), i Villar de Cañas ( Conca, a mb 272) .

No obstant això, el consell de ministres va acordar posposar la decisió després que transcendís que Zarra seria l'escollida .

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT