Societat 25/07/2011

La Villarroel apostarà per la comèdia amb mala bava

La Villarroel tanca la temporada 2010-11 amb 55.800 espectadors i afronta la propera amb un leitmotiv que també serà un espectacle: L'any que ve serà millor . Carol López promet "comèdia" i "ironia".

Laura Serra
2 min
La companyia de dansa Mar Gómez inaugurarà la temporada a mig agost amb Aquí amanece de noche .

Barcelona.Mentre les grans institucions públiques intenten trampejar les amputacions pressupostàries, sales privades com La Villarroel viuen el canvi de curs amb cert optimisme. El teatre tancarà la temporada amb unes xifres d'espectadors similars a les de l'any passat: 55.800 a la sala i 11.600 més en gira, i una ocupació del 61%. El resultat es deu sobretot a l'èxit de Desclassificats , Pluja constant i la reposició de Coses que dèiem avui , i garanteix la continuïtat en la línia de programació. "Som l'única sala d'Espanya i Catalunya que es dedica exclusivament a autors contemporanis, dels quals el 75% són catalans", va resumir Daniel Martínez, el president del Grup Focus.

La directora Carol López no haurà de suportar retallades substancials. Gaudirà del mateix pressupost que l'any passat, que Martínez va situar aproximadament en 1,5 milions d'euros. L'any que ve La Villarroel exhibirà 10 espectacles, dos o tres dels quals seran produccions pròpies. "Apostarem per la comèdia, per l'humor, per posar una mica de llum a uns temps tan grisos -va dir López-. Però no serà comèdia blanca, sinó amb mala llet, perversió i gamberrisme".

Optimisme irònic

Com a mostra de l'optimisme irònic que impregnarà tota la temporada 2011-12, Carol López ha ideat un espectacle titulat L'any que ve serà millor , que escriuran a vuit mans les dramaturgues Marta Buchaca, Victoria Szpunberg, Mercè Sàrrias i la mateixa López, dirigirà Mercè Vila Godoy i interpretaran quatre actrius poc conegudes. "Amb el rerefons de la crisi, la precarietat i la insatisfacció, farem un espectac le d'humor; no una obra de teatre, sinó un collage d'escenes, monòlegs i números musicals", explica la directora. L'obra, com Desclassificats de Pere Riera, viatjarà el 2012 al Teatro Bellas Artes de Madrid.

Qui encetarà la temporada el 19 d'agost serà la companyia de Mar Gómez, una divertida narradora d'històries a través del moviment que presentarà Aquí amanece de noche , el nou espectacle després d'haver guanyat el Premi Ciutat de Barcelona 2010 per Dios menguante , estrenat farà un any també aquí i dins el cicle Dansalona. En el breu avançament de programació també es va anunciar una temporada d' Exitus, dels alabats però també grans oblidats als circuits comercials Titzina Teatre. I Reugenio, l'humorista imitador d'Eugenio, que continuarà sent un comodí a la sala amb el nou xou Hablamos .

stats