Ciència
Societat 21/02/2011

Vint projectes de recerca s'enduen 1,4 milions d'euros de finançament amb 'RecerCaixa'

Els premis, impulsats per La Caixa i i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques, han seleccionat els projectes entre més de 400. Els àmbits dels guanyadors van des del patrimoni cultural fins a l'obesitat infantil

Redacció
1 min
El Conseller Mas-Colell entrega el premi a Martine Vrijheid, que farà un estudi dels factors determinants de l’obesitat infantil

BarcelonaEl Projecte RecerCaixa s'ha estrenat avui amb l'entrega d'ajuts a vint projectes de recerca escollits d'entre els 461 presentats, que provenien de 80 institucions diferents –públiques i privades–. És la primera convocatòria d'aquests premis, organitzats per La Caixa i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) amb l'objectiu d'impulsar la recerca al nostre país i evitar la fuga de talents. La quantitat total dels ajuts és d'1,4 milions d'euros.

Els àmbits dels projectes seleccionats són molt variats. Dotze dels vint són de l'àmbit de les ciències socials i humanitats, i van des de l'impacte social de l'arquitectura o el patrimoni cultural fins a la sociologia de la pobresa i la marginalitat o l'educació matemàtica dels alumnes immigrants. Els restants són de l'àmbit de les ciències de la salut: el control de les noves variants del virus de la grip que circulen a Catalunya, l'obesitat infantil o un estudi del dolor neuropàtic en són alguns exemples.

L'entrega ha estat presidida pel Conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. En aquest enllaç podeu trobar-hi vídeos en què alguns dels escollits presenten de manera resumida els seus projectes.

stats