Societat 30/09/2011

Possible cas de violació entre Cornellà i l'Hospitalet, malgrat la videovigilància

La víctima sortia d'una discoteca del polígon Femades en terme municipal de Cornellà i, segons ACN, hauria estat atacada en un punt que no cobreixen les càmeres instal·lades per l'Ajuntament de l'Hospitalet. Els Mossos no han volgut confirmar els fets.

Ara
2 min

Cornellà de LlobregatUn nou cas de violació pot haver-se registrat aquest cop al Polígon Femades, a cavall de l'Hospitalet i de Cornellà. Segons han denunciat els veïns a l'agència ACN una noia hauria patit l'agressió el passat diumenge a la matinada en aquesta zona de discoteques polèmica i plena de càmeres de videovigilància. L'agressió s'hauria produït en un punt que les càmeres no controlen. Les discoteques continuen obertes tot i que fa més d'un any que un jutge en va declarar nul·les les llicències que els havia concedit l'Ajuntament de Cornellà.

La nit de dissabte a diumenge, una jove que va sortir d'alguna de les discoteques de la zona, sota els efectes de l'alcohol, va ser agredida sexualment i va rebre un cop al cap que li va provocar una ferida sagnant. Va haver de ser traslladada en ambulància a l'hospital de Bellvitge, segons els veïns de la zona. La Guàrdia Urbana de l'Hospitalet, que cada nit de cap de setmana fa dispositius especials a la zona amb els Mossos d'Esquadra, va atendre la jove en un primer moment, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament. Després se'n van fer càrrec agents de la comissaria de Mossos de Cornellà, ha afegit aquestes fonts, perquè el punt on van passar els fets és al terme municipal d'aquesta ciutat, al carrer de Femades, 122. Els Mossos, de tota manera, no han volgut confirmar els fets.

L'agressió s'hauria produït a la zona on l'Ajuntament de l'Hospitalet va instal·lar les primeres càmeres de vigilància de la ciutat el gener del 2010. Són cinc càmeres, tres de fixes i dues de giratòries, que graven des de les cinc de la tarda fins les nou del matí i guarden les imatges durant 15 dies.

Les càmeres, però, no cobreixen tota la zona: vigilen principalment els accessos a l'estació de metro i de Ferrocarrils de l'Avinguda Carrilet. Estan instal·lades en tres punts: els dos accessos a aquesta estació i la confluència del carrer Femades amb l'Avinguda Carrilet. I la proximitat de les càmeres i la presència policial tampoc no ha estat dissuasiva per als atacants.

Hores després d'aquest fet, dilluns al matí, l'alcaldessa, Núria Marín (PSC) va aprofitar una visita a l'Hospitalet del conseller d'Interior, Felip Puig, per anunciar que havia rebut llum verda per instal·lar nou càmeres més en altres punts de la ciutat, com l'Avinguda Severo Ochoa –una de les zones on es troben joves que pertanyen a nous grups juvenils que poden ser violents–, la plaça Lluís Companys i la rambla Just Oliveras.

stats