SOCIETAT
Societat 31/03/2012

Visa i MasterCard alerten d'una violació de seguretat en les seves targetes d'EUA

"MasterCard està investigant actualment un perill potencial a les dades de comptes per part d'una entitat dels Estats Units i, com a resultat, hem alertat als emissors de pagaments de targetes que alguns comptes podrien estar en risc", ha informat avui la firma en un comunicat.

Efe
2 min

BarcelonaVisa i MasterCard han alertat avui que s'ha violat la seguretat d'un dels seus processadors de targetes als Estats Units, que segons un blog especialitzat, ha posat en perill les dades de deu milions de comptes en aquest país.

"MasterCard està investigant actualment un perill potencial a les dades de comptes per part d'una entitat dels Estats Units i, com a resultat, hem alertat als emissors de pagaments de targetes que alguns comptes de MasterCard podrien estar en risc", ha informat avui la firma en un comunicat.

L'empresa, la segona de targetes més gran del món, ha afegit que els seus propis sistemes no s'han vist afectats però que ja ha notificat a les autoritats el problema i que una organització independent de seguretat de dades està analitzant l'incident.

Per la seva banda Visa, la principal companyia del sector en el món, ha confirmat més tard en un altre comunicat estar "al corrent de l'incident" i ha dit que el seu sistema no s'ha vist afectat

"És important que els consumidors de Visa als EUA sàpiguen que estan protegits contra compres fraudulentes", ha dit la companyia, que ha reiterat que els bancs amb els que treballa han estat informats dels comptes en perill, tot i que cap de les dues empreses ha informat del nombre de clients afectats.

The Wall Street Journal publica a la seva edició digital que la firma que ha patit la violació de seguretat es Global Payments, que processa targetes de crèdit i dèbit als EUA, malgrat que el diari redueix el nombre de possibles afectats a només 50.000 persones.

Els bancs afectats estan començant a analitzar les dades sobre transaccions relatives a les targetes de crèdit afectades i en un gran nombre s'han detectat pagaments a aparcaments de nova York, sempre segons el blog especialitzat Krebs On Security.

stats