Vius amb massa soroll? Comprova-ho i compara els resultats

El Govern organitza un mesurament acústic col·lectiu pel Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll

Creus que vius amb massa soroll al teu voltant? Et molesten sons concrets com el clàxon d'un cotxe, els crits de la gent o les sirenes de les ambulàncies? Ara és possible mesurar el nivell de decibels que pateixes amb només una aplicació mòbil gratuïta, batejada com  Noise Watch i desenvolupada per l'Agència Europea de Medi Ambient, capaç de dibuixar un mapa de sons a nivell col·lectiu.

Amb motiu de la celebració aquest dimecres del Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll, el departament de  Territori i Sostenibilitat ha organitzat l'activitat 'Visc amb soroll?' i ha convidat tothom a participar en una jornada de mesuraments sonomètrics a través del telèfon mòbil. La proposta és que tot aquell que vulgui realitzi mesuraments de sons diferents, allà on es trobin, i després els geolocalitzin per poder elaborar una "fotografia del soroll" a nivell català.

La Direcció General de Qualitat Ambiental ha precisat en un comunicat que recollirà totes les dades que es vagin publicant a les xarxes socials i elaborarà un mapa consultable a través de l'aplicació. Per millorar aquesta participació, Territori i Sostenibilitat ha demanat compartir els resultats a través de Twitter amb l'etiqueta #diasoroll, o a través de WhatsApp amb el número 637.347.598.

El Govern recorda que les dades són indicatives perquè procedeixen dels micròfons dels telèfons mòbils, i per tant no es poden considerar precises. Tot i així, permeten familiaritzar els ciutadans amb les metodologies de mesura, la normativa existent i la percepció de l'escala en decibels.

Més continguts de