El líder de Vox a Andalusia, sobre la Manada: "La relació més segura entre un home i una dona serà la prostitució"

El partit ultra desautoritza Francisco Serrano, que havia acusat el feminisme de dictar la sentència

Ni 24 hores ha tardat Vox en criticar la sentència del Tribunal Suprem que condemna la Manada per violació. Primer a través de Twitter, el líder de la formació d'extrema dreta a Andalusia, Francisco Serrano, ha criticat que la sentència està basada simplement en una "apreciació" dels magistrats i "carregada de condicionants mediàtics i polítics". Però per si les seves paraules no eren prou alarmants, Serrano ha volgut esplaiar-se més en un comentari a Facebook, on ha dit que la sentència està "dictada per la turba feminista supremacista" i és un "torpede directe contra l'heterosexualitat, contra les relacions lliures entre homes i dones". Banalitzant la sentència, ha dit, també, que a partir d'ara "la relació més segura entre un home i una dona serà únicament a través de la prostitució".

"Des d'ara, la diferència entre tenir sexe gratis i pagant, és que gratis et pot sortir més car. És molt trist", ha dit Serrano, que té un pacte amb el PP per garantir-li la governabilitat a Andalusia. El líder de Vox ha afirmat que, amb aquesta sentència de precedent, ara "si una dona diu sí però en qualsevol moment posterior diu no, fins i tot després de diversos dies, el denunciat serà condemnat a presó per violació". 

" data-width="500">

Les paraules de Serrano són les primeres d'un líder polític criticant descarnadament la sentència de la Manada, que ahir va elevar de 9 a 15 anys les penes de presó als cinc acusats en condemnar-los per agressió sexual i no per abús, com havien dit fins ara dos tribunals anteriors. Serrano ja havia disparat les primeres alarmes en denunciar la influència que els polítics i els mitjans havien tingut en el cas, unes paraules que van en la línia de l'advocat de la defensa de la Manada, Agustín Martínez, que ahir al Suprem va lamentar que els seus clients "no han tingut un judici just perquè la societat va dictar condemnatòria" l'endemà dels fets, i va recordar, per exemple, que hi va haver una manifestació a les portes dels jutjats. "¿Es pot dictar una sentència amb aquesta pressió?", va preguntar-se.

El rebuig frontal d’aquest dirigent de Vox contrasta amb la distància que hi va posar Alejandro Hernández, portaveu del partit d’extrema dreta a la Junta, que va mostrar el seu “màxim respecte per les resolucions dels tribunals”. Segons va recordar, Vox fa temps que reclama més mà dura per als delictes de violació, sense concretar si són abús o agressió, com havia fet el seu company de partit.

Una estona després, el partit va emetre un comunicat que desautoritzava les crítiques de Serrano. “La versió oficial de Vox a Andalusia sobre la sentència de la Manada és la que ha publicat el senyor Alejandro Hernández (...) de manera que qualsevol comentari al marge dels oficials són a títol personal”.

La sentència és una "apreciació" del Suprem

Les paraules de Serrano arriben l'endemà que el Suprem condemnés per unanimitat els cinc membres de la Manada a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació, revocant el que havia dit l'Audiència de Navarra i el Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que els van considerar culpables d'un delicte d'abús sexual i els va imposar 9 anys de presó. Aquest gir de guió, però, no ha convençut Serrano, que es presenta com a "magistrat en situació de serveis especials i fiscals en excedència" a Twitter. Ell defensa que el que s'ha dictat abans en dos òrgans judicials diferents "tècnicament no es pot canviar, alterar ni empitjorar", com creu que fa sentència del Suprem, i més encara "sense escoltar els acusats". Ahir al Suprem van parlar els advocats de les defenses i les acusacions (víctima, ajuntament de Pamplona i comunitat de Navarra), però no els acusats ni la víctima.

Serrano critica que la diferència entre el delicte de violació i agressió "no depengui més que de la pròpia apreciació d'uns fets provats que no es poden alterar i que es van practicar, valorar i raonar en primera instància". 

El Suprem eleva de 9 a 15 anys la condemna a la Manada: va ser una violació múltiple, no un abús sexual

Per això, per al responsable de la formació d'extrema dreta, "la revocació per error en la prova exigeix que la sentència que va ser recorreguda estigui mancada de motivació i resulti incongruent i estigui mancada de raonabilitat". "Només podria revocar-se per la infracció de normes substantives, entenc que no sense abans escoltar els acusats, per no causar indefensió", afirma.

La Manada esperarà a la sentència definitiva per recórrer al TC

En canvi, aquest dissabte Martínez s'ha limitat a dir que vol estudiar la sentència del Suprem per saber si planteja un recurs "no com alguns polítics, que han comentat la condemna sense conèixer la sentència". El que ahir va publicar el Suprem és un comunicat, però no la sentència definitiva. 

En declaracions als periodistes a les portes de la presó de Sevilla I, on ha intentat visitar els seus clients, ha criticat que en aquest cas la "normalitat brilla per la seva absència" perquè "no és normal que et detinguin sense comunicar la sentència,s ense un mínim termini, que pot ser de 24 hores, 72 o una setmana". 

Martínez ha dit que cap dels cinc membres de la Manada tenia intenció d'escapar ahir de la justícia i ha dit que les famílies estan "destrossades" per aquest cas. 

Més continguts de