SUCCESSOS
Societat 17/12/2010

Vuit detinguts per un robatori violent a una representant de joieria a Reus

Els Mossos de Tarragona van detenir, el 9 i 10 de desembre, 8 persones presumptament vinculades a un robatori amb violència a una representant de joieria que va tenir lloc pel setembre. Arran de la investigació s'ha pogut relacionar els detinguts amb un robatori amb força a un habitatge de Reus, i no es descarta que estiguin implicats en altres fets delictius com ara el tràfic d'estupefaents.

Acn
2 min

ReusEls detinguts són Jorge Iván H. Y., veí de Reus de 45 anys. Se'l considera l'autor material del robatori violent al costat de Leonardo M. C., veí de Salou de 47 anys. Bayron Javier M. R., veí de Tarragona de 26 anys; Diana Marcela R. Y,, veïna de Reus de 25 anys; Brayan Guibani M. R., veí de Tarragona de 22 anys; José Carlos A. R., veí de Tarragona de 23 anys; Diego Andrés V. M., de 29 anys i sense domicili conegut, i Eduardo Fernando J. M., veí de Tarragona de 37 anys.

Els fets es remunten al 16 de setembre, quan dos dels arrestats haurien abordat una representant de joieria a l'aparcament de casa seva tot prenent-li diverses mostres de joies. En el robatori els lladres li van provocar petites lesions de caràcter lleu.

Les investigacions posteriors van poder determinar que els dos individus, juntament amb 6 persones més, es dedicaven a cometre fets il·lícits contra el patrimoni.

A tots plegats se'ls implica en un robatori amb força en un pis de Reus, del passat mes de novembre. La policia creu que també es dedicaven a altres activitats il·lícites després d'escorcollar quatre habitatges el 9 de novembre.

Hi van recuperar joies, una manta de joier amb les corresponents peces i els preus encara posats, rellotges, telèfons mòbils, ordinadors, càmeres de fotos, videoconsoles, cocaïna en roca (uns 20 grams), tres peces d'haixix de 100 grams cadascuna, una balança de precisió, una pistola detonadora i dues bosses amb eines i altres objectes habituals en la comissió de robatoris.

La policia creu que el grup planejava nous robatoris i que també es dedicava a la venda al detall al mercat il·legal dels objectes sostrets, sobretot les joies. De fet, a un dels escorcolls es va trobar també un llistat detallat d'aquestes transaccions.

Els Mossos els acusen dels delictes de robatori amb violència i/o intimidació, robatori amb força, receptació i d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Els detinguts han passat ja a disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Els agents, per la seva banda, no donen per tancada la investigació, ja que no es descarta la implicació dels arrestats en altres fets, segons es desprèn del material recuperat.

stats