"Vull que el seu entorn conegui la persona que té al costat": denúncia per abusos a un entrenador de bàsquet

RAC1 recull el testimoni d'un home que va patir agressions sexuals durant dos o tres anys, a partir dels 12

"La meva memòria ho havia esborrat totalment". Lluís és el nom fictici que fa servir una nova víctima d'abusos sexuals que ha relatat el seu cas a RAC1. Es tracta d'un home de 38 anys que ara ha denunciat els abusos que va patir, de manera continuada durant dos anys i mig o tres, per part de qui era el seu entrenador de bàsquet al Club Bàsquet Granollers, que després de la denúncia ha decidit apartar l'home, que encara formava part de la junta del club.

El fet de sentir a la ràdio l'entrevista a una altra víctima d'abusos sexuals durant la infància va fer que alguna cosa es desbloquegés en la memòria del Lluís, que, segons ha relatat, va sentir com de cop li "tornava tot". Aquesta víctima recorda com va passar de treure bones notes a suspendre-ho tot i a tancar-se durant tota l'adolescència a la seva habitació amb migranyes a causa dels abusos reiterats que va patir, que remarca que es van iniciar un dia que l'entrenador –d'uns 20 anys i escaig– l'acompanyava a casa en cotxe i va aturar el vehicle per proposar-li pràctiques sexuals.

"No sé si va passar 25, 35 o 75 vegades", ha explicat en referència als abusos, que ha indicat que van anar a més i que l'entrenador havia arribat a anar a casa seva quan sabia que estava sol. "El que va començar com a abusos van passar a ser agressions", ha remarcat. "No li vull cap mal, no vull que vagi a la presó, però no vull que faci més mal", ha remarcat en referència a uns fets que van passar als anys 90. Segons el Lluís, una de les finalitats de la seva denúncia és que l'entorn de l'agressor "conegui la persona que té al costat". El cas no tindrà recorregut judicial pels anys que fa que es van produir els fets.