Societat 18/05/2013

Rubalcaba: "La llei Wert neix amb data de caducitat"

El cap de l'oposició amenaça d'exigir la revisió de l'acord amb el Vaticà si la reforma s'aprova amb els termes actuals

Ara
1 min

OviedoEl cap de l'oposició espanyola, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest dissabte que la futura llei Wert "neix amb data de caducitat", ja que és la reforma educativa que ha nascut amb "el màxim consens en contra" de la democràcia. Per aquest motiu, ha aconsellat a les editorials que "no modifiquin els llibres de text".

Rubalcaba considera que la Lomce "canvia les regles del joc" i retrotreu l'ensenyament als anys vuitanta. Per ell, "és pura ideologia", fins al punt de considerar que la Conferència Episcopal "ha guanyat" la partida, de la mateixa manera, segons Rubalcaba, que ho ha fet amb el tema de l'avortament.

Com va fer quan es va anunciar que es modificaria la llei de terminis de l'avortament, Rubalcaba ha advertit al govern central i a l'Església que si es manté la reforma en els actuals termes demanarà que es revisi el concordat que Espanya manté amb el Vaticà.

Des d'Oviedo, en un acte de partit, Rubalcaba ha advertit als simpatitzants socialistes que el PSOE ha governat molts d'anys amb l'acord amb el Vaticà perquè hi havia "cert consens", però si acaben qüestionant el concordat "serà una posició irreversible, ho farem per sempre i ho canviarem quan governem", ha amenaçat.

Rubalcaba ha reptat el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, a explicar-li "què té a veure la qualitat de l'educació amb el fet que la religió catòlica puntuï per obtenir una beca". El socialista s'ha mostrat partidari del sistema francès, que té la religió com a assignatura voluntària i a hores no lectives.

stats